Tuesday, December 9, 2008

+...NaUTiLuS HoUsE...+

Nautilus House by Javier Senosiain

The clients, a young couple with two children who after living in a conventional home wanted to change to one integrated to nature. The model work generated numberless changes until achieving the volume needed by the construction: the Nautilus.

The metaphor was to feel like an internal inhabitant of a snail, like a mollusk moving from one chamber to another, like a symbiotic dweller of a huge fossil maternal cloister. This home social life flows inside the Nautilus without any division, a harmonic area in three dimensions where you can notice the continuous dynamic of the fourth dimension when moving in spiral over the stairs with a feeling of floating over the vegetation.

The land, with upward topography, is limited to the south, north and east by high buildings. The west adjoining provides a wide view of the mountains.

No comments:

Related Posts with Thumbnails
Your Ad Here